Despagubiri accidente rutiere cu vatamari corporale

Aproape de clienții Despagubiri accidente rutiere

Dacă ați trăit experiența unui accident de mașina și ați suferit o vatamare corporala (de la cea mai ușoară până la aceea care – prin gravitatea ei – v-a pus viața în pericol) trebuie să știți că aveți dreptul la repararea prejudiciului material și moral cauzat prin vătămarea corporală. Cele mai frecvente cazuri in acest domeniu sunt, din păcate, cele în care sunt implicați pietonii. Suma de bani ce va fi suportată de asigurător va acoperi costurile pentru medicamente si tratamente medicale consecutive vătămării.

În același timp, suma stabilită cu titlu de daune morale pentru vatamarea corporala trebuie să ofere victimei o satisfacție compensatorie adecvată, pentru a o determina să revină la o stare de echilibru după suferința provocată de accident.

Certificatul medico-legal eliberat de institutiile de medicină legală este utilizat pentru evaluarea gravității vătamarii corporale. Acesta se eliberează fie la cerere, în termen de 30 de zile de la data producerii accidentului, fie ulterior, prin intermediul poliției. În funcție de durata îngrijirilor medicale (indicatorul poartă denumirea de „zile de îngrijiri medicale”) și de numeroși alți factori (afectarea vieții sociale, profesionale, familiale), societățile de asigurare care au emis asigurarea RCA pentru autoturismul vinovat vor fi obligate la plata unor despagubiri.

Zilele de ingrijiri medicale sunt un indicator prin care apreciază gravitatea vătămării corporale. Prin durata îngrijirilor medicale în sensul prevederilor legale se înţelege intervalul de timp necesar traumatizatului de a urma un tratament medical real; el este independent de acordarea de concedii medicale (care reprezintă perioada de incapacitate temporară de muncă); totodată durata îngrijirilor medicale nu este întotdeauna concordantă cu durata spitalizării, existând posibilitatea ca aceasta din urmă să fie mai mică, continuându-se cu tratamentul în sistem ambulatoriu. Mai concret, prin durata îngrijirilor medicale din punct de vedere medico-legal se înţelege strict intervalul în care traumatizatul a urmat efectiv sau a necesitat tratament medical pentru leziunea suferită şi pentru complicaţiile legate cauzal de aceasta, dar este independent de constituirea de sechele, care nu beneficiază de intervenţii terapeutice.

Astfel, deşi rămân în afara sferei de evaluare medico-legală SECHELELE sunt consecinţe postraumatice importante, cu rol important în aprecierea gravităţii vătămării.

Analiză GRATUITĂ dosar

Îți analizăm gratuit dosarul și obținem împreună documentele necesare pentru a primi despăgubirea în cel mai scurt timp posibil.

Vă puteți valorifica dreptul la despăgubire în urma unui accident rutier, fie că este vorba despre prejudicii aduse autoturismului, fie că este vorba despre o vătămare corporală (evaluată prin zile de îngrijiri medicale)

Firma de asigurări RCA a şoferului vinovat va acorda fiecărui solicitant despăgubirea cuvenită cu titlul de daune morale şi daune materiale.

Nu vă costă nimic relaţia cu noi, suportăm toate costurile, onorariul este doar de succes, adică ne plătiţi doar la sfârşit un procent stabilit prin contract din despăgubirea care se obţine de la firma de RCA a şoferului vinovat.

Vă asistăm de la început până la sfârşitul tuturor procedurilor, şi pe latură penală şi pe latură civilă, peste tot, în faţa tuturor instituţiilor!

Dacă ați fost victima unui accident sau sunteți rudele victimelor, nu ezitați să ne contactați

O echipă de profesioniști este pregătită să îți ofere suport